dijous, 15 de gener de 2015

Educació maia

CHIMALTENANGO- Per mitjà de la música, el teatre i la dansa, Desenes de nens reben classes de preprimària i Primària amb una perspectiva maia, amb L'Objectiu de Rescatar i Enfortir els Valors de la cultura kaqchikel.
Kastajib'al vol dir alba a kaqchikel i és també el nom del centre educatiu bilingüe SITUAT EN Chimaltenango On 80 Nens aprenen a llegir i escriure en el seu idioma matern, fer: operacions de suma, resta, multiplicació i divisió amb numeració maia,: A més d'endinsar-en l'art i la cultura de la seva comunitat.
"Aquesta Iniciativa va sorgir Amb La signatura dels Acords de Pau el 1996, Com Model d'Ensenyament Alternativa En Que Es Busca trencar els Mites de l'Ensenyament memorístic, bancàri, patriarcal I racista Que històricament HEM Tingut", expressa Marta Lidia Matzir, coordinadora del Programa. 
Segons Matzir, un dels Escolars els ensenyen la Importància de Tenir cura del medi ambient, Les Conseqüències de danyar els Boscos I Com Funciona L'any maia amb SEUS equinoccis i Solsticis Relacionats amb Tradicionals kaqchikeles.
A les tardes l'Establiment esdevé En un Centre d'Art Perquè els Nens deixen els Quaderns per a tocar marimba , ACTUAR i dansar, Perquè no només aprenguin art i cultura, sinó Que s'interioritzin en la cosmovisió maia.
Numeració maia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Civilitzaci%C3%B3_maia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada